• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka Pasji: Inspiracje i Wskazówki

Dużo jest dań, które przez składniki użyte do ich przyrządzenia czy też wygląd lub również zapach, pomimo swoich obfitych walorów smakowych, nie wzbudzają w pierwszej kolejności zachwytu, a raczej obrzydzenie. Duża grupa z nas tak reaguje na przykład na owoce morza, przede wszystkim na ośmiornice, kałamarnice lub też małże, mimo tego, że wielu smakoszy uważa je za w rzeczywistości smaczne oraz godne uwagi, jak ANCHOR a również uwielbiane ANCHOR. Innymi potrawami, do jakich wielu z nas nie potrafi się przekonać się podroby, czyli towary mięsne pochodzące z wewnętrznych narządów zwierząt – na ogół jada się wątróbkę, płucka czy również cynaderki, innymi słowy nerki. W kuchniach wyspiarskich, głównie w Irlandzkiej, podroby stanowią zdecydowaną większość jadłospisu i najważniejszą część wielu potraw, pośród których znajdują się podroby zwierzęcia opiekane w jego żołądku. Brzmi to niemniej jednak niezbyt zachęcająco, niemniej jednak dania tego rodzaju posiadają oddaną rzeszę amatorów, jacy gotowi są zjeść podroby przygotowane w najbardziej nawet krańcowy sposób, nie zważając na niepochlebne opinie innych. Dla innych rekomendujemy ANCHOR – przetestuj sam!

1. Przeglądaj

2. Sprawdź stronę

Kreatywne Podróże: Inspiracje i Projekty

Categories: Hobby

Comments are closed.