• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Ekonomia środowiskowa: analiza zrównoważonego rozwoju.

By zrozumieć, czym jest wino, należy odróżnić skład jego elementów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z gron przed fermentacją składa się przede wszystkim z wody oraz cukrów, a też z kwasów i innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, które są obowiązkowe za ostateczny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca wielką część węglowodanów z soku z winogron w alkohol etylowy, ale zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają pewien charakter degustacji wina, tak jak i obecność garbników, jakie znajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za naturalny konserwant, który pozwala winom starzeć się więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do grzech w sposób sztuczny oraz składają się na to, co nazywa się dodatkami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), środków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).

1. Dowiedz się więcej

2. Subskrybuj

3. Przeglądaj

4. Strona główna

5. Oferta specjalna

Categories: Biznes

Comments are closed.